З урахуванням того, що зростає курс долара, треба оподатковувати депозити, починаючи з 300 тис. грн - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З урахуванням того, що зростає курс долара, треба оподатковувати депозити, починаючи з 300 тис. грн - нардеп

Кредит&Депозит
4020
Оподаткування депозитів може загрожувати банківській системі. Про сказав народний депутат з “Батьківщини” Андрій Павловський. За його словами, у разі введення податку на депозит люди почнуть “ховати гроші в скляні банки”, що може призвести до підриву фінансової системи України.
“За оцінками деяких експертів зараз на руках у населення, заховано під подушкою близько 50 мільярдів доларів. Якщо б якось стимулювати громадян вкласти їх в банки, це б наситило економіку. Але банкам треба відновити до себе довіру”, – зауважив політик.
“Депозити різні бувають. Якась бабуся поклала в банк 20 тисяч собі на похорон. А деякі десятки мільйонів вкладають. З урахуванням того, що у нас зростає курс долара, треба оподатковувати депозити, починаючи з 300 тисяч гривень. Брати один-два відсотки”, – наголосив Павловський.
Нардеп пояснив, що у світовій практиці є приклади оподаткування депозитів громадян.
“Питання в тому, чи потрібно саме зараз робити такі кроки, коли маємо економічну кризу. Можливо, варто брати більше коштів із тих, хто має певні достатки. Наприклад, рентну плату за користування природними копалини. Олігархи з них здобувають основні капітали, але практично ні копійки не платять до бюджету. Зараз ця рентна плата втричі менша, аніж в Росії і майже в десять, аніж в Європі”, – зазначив він.
Нагадаємо, прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що доходи за депозитами, які перевищують 50 тис. грн, повинні обкладатися податком.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас