Ізраїль продовжує готуватися до удару по Ірану - на це виділено близько $3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль продовжує готуватися до удару по Ірану - на це виділено близько $3 млрд

Світ
1996
За даними джерел ізраїльського видання Haaretz, влада країни виділить від 10 до 12 млрд шекелів (близько $3 млрд) на продовження підготовки нанесення можливого військового удару по ядерних об’єктах Ірану.
Це приблизно стільки ж, скільки ізраїльська влада виділила на розробку військового удару по Ірану в 2013 р. Джерелами видання є “три члена кнесету”, які були присутні на засіданні об’єднаного комітету кнесету з іноземних справ і оборони Ізраїлю.
За їх відомостями, ізраїльська армія отримала чіткий наказ від вищого політичного і військового керівництва країни продовжувати готуватися до нанесення військового удару по ядерних об’єктах Ірану, незважаючи на триваючі переговори між “шісткою” країн та Іраном.
З боку Ізраїлю в березні пролунали нові різкі заяви стосовно США і Ірану. Прем’єр-міністр Нетаньяху, який з самого початку критикував поточні переговори з Іраном, на початку місяця вкотре пригрозив, що не дозволить Ісламській Республіці почати збагачення урану.
Міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон днями пішов ще далі: він зазначив, що Ізраїль більше не може покладатися на адміністрацію Обами у вирішенні спору з приводу ядерної програми Ірану. Зокрема, міністр зазначив: “США повинні були бути на чолі кампанії проти Ірану. Однак замість цього на певному етапі вони почали переговори з Іраном. І на жаль, іранці краще знають всі тонкощі персидського базару подібних переговорів. Нам доведеться самим постояти за себе”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас