Турчинов доручив Пашинському зайнятися боротьбою з рейдерством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов доручив Пашинському зайнятися боротьбою з рейдерством

Казна та Політика
1606
В.о. президента України Олександр Турчинов доручив тимчасово виконуючому обов’язки голови Адміністрації Президента Сергію Пашинському створити робочу групу для збору інформації про факти рейдерства.
Про це йдеться в указі № 313 від 19 березня.
“Відповідно до статті 112 Конституції України постановляю… тимчасово виконуючому обов’язки голови Адміністрації Президента забезпечити збір, аналіз та узагальнення інформації про факти порушення законодавства, пов’язані з протиправним поглинанням і захопленням суб’єктів господарювання, позбавленням права власності, використанням судів для рейдерства, а також про заходи, вжиті уповноваженими органами для протидії таким порушенням”, – йдеться в указі.
Також Турчинов доручив Пашинському створити робочу групу, до якої б увійшли працівники органів виконавчої влади, правоохоронні органи, нардепи, представники громадянських об’єднань, а також незалежні експерти.
Крім цього, Пашинський має забезпечити підготовку пропозицій щодо вдосконалення механізмів протидії рейдерству та посилення захисту права власності, а також “запропонувати Генеральній прокуратурі України вжити невідкладних заходів для посилення нагляду за дотриманням законів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню суб’єктів господарювання, позбавлення права власності”.
Указ набирає чинності з дня його опублікування.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас