Російські партії в очікуванні приєднання Криму вже ділять кримський електорат - і відкривають штаб-квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські партії в очікуванні приєднання Криму вже ділять кримський електорат - і відкривають штаб-квартири

Світ
1240
Крим ще не став частиною Російської Федерації, але неофіційний процес інтеграції нового суб’єкта в її політичне життя вже почався. При цьому в Криму, мабуть, буде створений унікальний прецедент: партіям двох країн доведеться об’єднуватися, відзначають експерти. Крим – “ласий шматок” для всіх партій РФ, оскільки там близько 2 мільйонів потенційних виборців.
Намір сформувати свої представництва в Криму висловили вже всі чотири парламентські фракції Держдуми. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що вже дав команду по створенню партійних структур на території республіки, передає “Інтерфакс”.
“У Сімферополі ми відкриємо штаб-квартиру в масштабах усього Криму, окремі штаб-квартири будуть у Севастополі, Ялті, Феодосії, Керчі та інших великих містах”, – повідомив Жириновський. За його словами, на даний момент бажання вступити в ЛДПР виявили вже близько 16 тис. кримчан.
Поборотися за кримський електорат мають намір і російські комуністи. При цьому вони розраховують на підтримку двох споріднених партій – Компартії України (КПУ) і Марксистсько-Ленінської партії, розповів депутат Держдуми і секретар ЦК КПРФ з правових питань Вадим Соловйов “Известиям”.
“Одразу після всіх процедур щодо прийняття Криму до складу РФ ми зберемо там партійну конференцію. (…) Питання про об’єднання, думаю, буде вирішено одноголосно”, – сказав комуніст в інтерв’ю газеті.
Експерти відзначають, що шанси КПРФ на підтримку в Криму непогані. “З урахуванням демографічних показників і гендерного фактора літні кримчанки, що ностальгують за Радянським Союзом, будуть готові віддати голоси за КПРФ”, – заявив глава Політичної експертної групи Костянтин Калачов “Независимой газете”.
Однак, на загальну думку, більшу частину партійного поля нового регіону займе “Єдина Росія”. “Саме вона уособлює російську владу, яка підтримала жителів автономії у важкий період”, – розповів “Известиям” кримський політолог Андрій Нікіфоров. ЄР у більшості кримчан “асоціюється особисто з Путіним”, а він для них зараз “мегафігура”, солідарний з ним Калачов.
У ЄР не приховують своїх амбіцій в Криму. “Питання про регіональне відділення буде розглянуто найближчим часом”, – підтвердив “Известиям” депутат нижньої палати парламенту і член генради партії “Єдина Росія” Євген Федоров. Він також вказав, що на півострові є сили, які підтримують політику ЄР. Одна з них – Національний визвольний рух (НВР) – включає близько тисячі кримчан.
За даними НГ, слід очікувати вступу до ЄР і керівництва нової республіки. “Більшість Верховної Ради Криму на чолі з його головою Володимиром Константиновим і, мабуть, прем’єром Сергієм Аксьоновим швидше за все увійдуть до “Єдиної Росії”, – сказав у бесіді з НГ перший заступник голови фракції “Справедлива Росія” Михайло Ємельянов.
Тим часом на всі партії Криму чекає перереєстрація, впевнений голова комітету Держдуми у справах громадських об’єднань і релігійних організацій Ярослав Нілов (ЛДПР). Кримське відділення Партії регіонів буде ліквідовано, повідомив “Російській службі новин” член депутатської фракції “Регіони Криму” Петро Запорожець. Десятки тисяч її прихильників приєднаються до однієї з російських партій, до якої саме – буде вирішено найближчим часом.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас