Швейцарська прокуратура провела обшук в офісі Ахметова DTEK Traiding SA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарська прокуратура провела обшук в офісі Ахметова DTEK Traiding SA

Світ
3597
Швейцарська прокуратура провела обшук в офісі компанії Ріната Ахметова DTEK Traiding SA, повідомляє видання SonntagsZeitung в номері від 16 березня 2014 року.
За інформацією авторів статті, обшук був проведений протягом двох годин ще 27 лютого о офісі компанії, який знаходиться недалеко від пристані Bergues Genuve. Обшук був проведений в рамках розслідування діяльності вугільної трейдингової компанії MakoTrading SA старшого сина президента Олександра Януковича, який підозрюється швейцарською поліцією у відмиванні грошей.
За інформацією видання, структури Ахметова нібито переплетені з компанією Януковича-молодшого. Видання також називає Ахметова “щедрим спонсором” передвиборної кампанії Віктора Януковича.
SonntagsZeitung в прес-службі ДТЕК підтвердили факт обшуку документів. “ДТЕК підтверджує, що швейцарська влада почала розслідування про діяльність деяких фірм українських посадових осіб. Ми надали в швейцарські правоохоронні органи фінансову та юридичну документацію нашого швейцарського філії”, – повідомили в прес-службі.
У ДТЕК також відзначили, що вони є повністю прозорим бізнесом і відповідають чинному законодавству країни, а відтак – готові надати всі необхідні документи слідству.
Як відомо, санкції щодо колишніх українських посадових осіб введені в багатьох європейських країнах. За оцінками нового керівництва країни, Янукович вивів у офшорні рахунки близько $70 млрд, залишивши державну казну порожньою і пограбованою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас