Росія вже обіцяє виділити $12 млрд "легітимному уряду України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вже обіцяє виділити $12 млрд "легітимному уряду України"

Кредит&Депозит
5289
Росія має намір обговорити питання про виділення Україні $12 млрд з легітимним українським урядом, стягнути вже вкладені $3 млрд можливості немає, заявив міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв.
“Що стосується решти $12 млрд, ми будемо це обговорювати з українським урядом, коли ми побачимо легітимного партнера, принаймні після виборів, ми повинні розуміти, хто наш партнер, що таке український уряд, якою програмою він керується, які персоналії туди входять, щоб бути впевненими, що це безризикове вкладення”, – сказав Улюкаєв.
За його словами, вже вкладені кошти Росія повернути не може.
“Три мільярди для України були нами вкладені в євробонди України, ми можемо їх продати на ринку, якщо буде покупець, ми можемо їх спробувати продати емітенту, але це повністю регулюється нормальними правовими нормами. Ми не можемо стягнути ці кошти”, – заявив міністр.
Нагадаємо, наприкінці минулого року уряд РФ вирішив розмістити в українських боргових паперах $15 млрд з Фонду національного добробуту. У грудні Київ отримав перший “транш” в $3 млрд.
Як заявив президент РФ Володимир Путін, Москва готова розглянути надання Україні наступних траншів, але західні партнери просять цього не робити, наполягаючи на спільній роботі з МВФ.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас