ЄС готує санкції проти 130 російських чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готує санкції проти 130 російських чиновників

Світ
1767
Євросоюз склав “чорний список” з 120-130 імен високопоставлених російських чиновників, яким може бути заборонено в’їзд на територію блоку, і чиї активи можуть бути заморожені в рамках санкцій, якими ЄС має намір відповісти на введення російських військ до Криму.
Про це повідомляє Рейтер 14 березня з посиланням на європейських чиновників.
Список з п’яти сторінок був складений дипломатами, які мають досвід роботи з Росією. На даний момент документ знаходиться в Брюсселі, де чиновники ЄС обговорять і уточнять його напередодні призначеної на понеділок зустрічі європейських міністрів закордонних справ.
За словами чиновника, що має копію списку, документ містить імена генералів і інших представників вищих ешелонів російського військового і політичного істеблішменту.
Зараз держави-​​члени ЄС обговорюють, чи варто одразу ввести санкції проти всіх згаданих у списку осіб в превентивному порядку, або використовувати більш обережний підхід, вводячи обмеження в кілька етапів.
Нагадаємо, раніше європейські ЗМІ повідомляли, що під дію санкцій можуть потрапити Володимир Путін, голова МЗС РФ Сергій Лавров, а також Олександр Бортніков (голова Федеральної служби безпеки РФ), Сергій Шойгу (міністр оборони), Микола Патрушев (секретар Радбезу), Олександр Витко (командувач Чорноморським флотом), Владислав Сурков (помічник Путіна) і одіозний радник російського президента Сергій Глазьєв та ін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас