Новий начальник ДАІ хоче підвищити обмеження швидкості на столичних магістралях до 80 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий начальник ДАІ хоче підвищити обмеження швидкості на столичних магістралях до 80 км/год

Казна та Політика
1428
Начальник Державної автоінспекції Анатолій Сіренко виступає за підвищення обмеження швидкості на магістралях Києва до 80 км/год. Про це він сказав в інтерв’ю газеті “Факти”.
“Вважаю, що на магістралях потрібно однозначно підвищувати швидкісні обмеження… Нехай на крайній смузі буде 80 км на годину. На третій, другій – 70 км на годину. А на першій – 60 км на годину. Ми цим питанням вже займаємося”, – підкреслив Сіренко.
Начальник вважає недоцільним постійну присутність патрулів ДАІ на київських магістралях.
“Ну навіщо на проспекті Бажана стоять три патруля і контролюють швидкість, якщо там все одно 60 км на годину ніхто не їде? Це ненормально!.. І не треба там стояти працівникам ДАІ. Вони повинні виїжджати, якщо комусь на трасі потрібна допомога, у когось зламався автомобіль”, – зазначив він.
Крім того, на думку Сіренка, за незначне порушення Правил дорожнього руху можна не карати, а попереджати.
“Моя позиція: за грубі порушення штрафи повинні бути такими, щоб водій це відчував. А за незначні можна не карати, а просто попереджати… Приміром, забув водій за містом включити ближнє світло. Ну навіщо за це карати? Забула людина, з ким не буває?”, – сказав начальник.
Сіренко також підкреслив, що він виступає за зменшення людського фактора в процесі контролю над дотриманням ПДР.
Нагадаємо, що в листопаді 2013 року ДАІ заперечувала намір ініціювати законодавчі зміни щодо обмеження швидкісного режиму на дорогах у населених пунктах до 50 км/год. У липні 2012 року Кабінет Міністрів врегулював додаткові обмеження швидкості дорожнього руху. За постановою, додаткові обмеження дозволеної швидкості руху можуть вводитися тимчасово і постійно.
Тимчасові обмеження дозволеної швидкості вводяться виключно в місцях проведення дорожніх робіт, масових та спеціальних заходів, випадках пов’язаних із стихійними (погодними) лихами.
Постійні обмеження дозволеної швидкості вводяться виключно на небезпечних ділянках доріг і вулиць (круті повороти, обмежена видимість, звуження дороги), у місцях розміщення нерегульованих пішохідних переходів, стаціонарних постів Державної автомобільної інспекції, біля дошкільних закладів, шкіл та дитячих оздоровчих таборів.
За чинними правилами, швидкість руху автотранспорту в населених пунктах не повинна перевищувати 60 км/год, житлових і пішохідних зонах – 20 км/год, поза населеними пунктами – 90 км, на автострадах – 130 км/год.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас