Запорізький «Завод напівпровідників» ще не зупинився - але обсяги виробленої продукції заводу можуть бути скорочені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запорізький «Завод напівпровідників» ще не зупинився - але обсяги виробленої продукції заводу можуть бути скорочені

Казна та Політика
4409
Компанія Activ Solar спростувала новину про те , що Запорізький «Завод напівпровідників» повністю зупинив своє виробництво. “ Цехи працюють відповідно до графіків виробництва . Компанія покладає великі надії на реконструйований цех з виробництва монокремнію і планує наростити його виробництво. Однак ми також допускаємо , що в цілому обсяги виробленої продукції заводу будуть скорочені , і будуть проведені заходи з оптимізації . Компанія Activ Solar аналізує та оцінює всі можливі варіанти і вживатиме необхідних заходів для адаптації до економічної ситуації в країні “ , – йдеться в заяві компанії.
Раніше повідомлялося, що у Запоріжжі припинив роботу Завод напівпровідників, який належить австрійській компанії Activ Solar. Про це повідомила прес-служба місцевої обладміністрації. Офіційна причина зупинки – несприятлива економічна ситуація.
Також через відсутність замовлень на режим неповного робочого дня перейшли запорізькі підприємства “Укрграфіт” і “Запоріжвогнетрив”, а також гірничодобувна компанія “Мінерал”, розташована в місті Пологи.
Activ Solar – група компаній зі штаб-квартирою у Відні, спеціалізується на розробці і виробництві сонячних технологій. Основними напрямками діяльності компанії є виробництво кремнієвих продуктів і розвиток великомасштабних фотоелектричних сонячних парків. Запорізький Завод напівпровідників є дочірнім підприємством компанії. Крім того, Activ Solar побудувала 11 сонячних електростанцій в Україні.
Activ Solar пов’язують з колишнім секретарем Ради національної безпеки і оборони Андрієм Клюєвим, який нині перебуває в розшуку. Він входить до переліку соратників Віктора Януковича, проти яких в Європі застосовані санкції. Зокрема, Австрія, де базується Activ Solar, заморозила рахунки Клюєва. Водночас його брата Сергія Клюєва в цьому переліку немає.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас