Джордж Сорос: Євросоюз іде до свого краху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джордж Сорос: Євросоюз іде до свого краху

Світ
6709
Усередині Євросоюзу створилися і посилюються настільки потужні фінансово-економічні дисбаланси, що ЄС може не встояти і ризикує прийти до повного розпаду. Про це попередив відомий американський фінансист Джордж Сорос.
Він представив у Лондоні свою нову книгу “Трагедія Європейського союзу”. Робота являє собою збірник інтерв’ю та статей, написаних Соросом в останні роки.
“Головна проблема єврозони і Євросоюзу полягає в тому, що прірва між країнами-кредиторами ЄС і державами-боржниками продовжує розширюватися, – підкреслив Сорос. – Євросоюз іде до затяжної стагнації, яка посилить дисбаланси. На жаль, ЄС може і не пережити цього кризового тиску”.
На його думку, кращим варіантом вирішення даної ситуації став би вихід Німеччини з єврозони. “Проте так питання вже не стоїть”, – зауважив фінансист.
“В результаті зараз Німеччина робить все мислиме і навіть немислиме, щоб зберегти євро. І валюта встоїть, – зазначив Сорос. – Проблема єврозони полягає зараз у тому, що ФРН реалізує лише мінімально необхідні заходи для підтримки євро на плаву. А між тим прірва між державами єврозони по такому ключовому показнику як профіцит і дефіцит платіжного балансу продовжує розширюватися”.
“Гостра фаза фінансової кризи в Євросоюзі пройдена і зараз ЄС входить в політичну кризу, – вважає Сорос. – Вона виражається передусім у двох площинах: труднощами з євро, а також проблемою у відносинах між Великою Британією та Євросоюзом. Внаслідок крайні праві партії здатні отримати до третини голосів виборців у країнах ЄС. Це матиме величезний вплив на всю ситуацію в союзі, що вселяє великі побоювання”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас