Киргизія відмовила в легітимності Януковичу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киргизія відмовила в легітимності Януковичу

Світ
1837
МЗС Киргизії засудив останній виступ усуненого від влади президента України Віктора Януковича. Відповідну заяву міністерство, як передає K-News, розповсюдило пізно ввечері 11 березня.
«Киргизька Республіка засуджує будь-які дії, спрямовані на дестабілізацію обстановки в Україні. Тому вважаємо недоречною і неадекватною заяву Віктора Януковича від 11 березня поточного року», – йдеться у зверненні МЗС. У міністерстві відзначають, що джерелом влади в країні є народ. «Не може бути легітимним президент, що повністю втратив довіру свого народу, де-факто втратив президентські повноваження і, більше того, втік зі своєї країни», – підкреслює МЗС.
Офіційний Бішкек також висловив думку, що до кризи на Україні «призвели непродумані дії і корумпованість колишньої влади».
Офіційний сайт МЗС Киргизії на момент написання даної замітки був недоступний. У міністерстві, як передає «24.kg», пояснили, що «з доменом виникли проблеми через оплату». Водночас прес-служба МЗС підтвердила, що дійсно розповсюдила напередодні заяву з критикою на адресу Януковича.
У Киргизії за останні 10 років відбулися дві «революції», що завершилися поваленням президентів, а також низка невдалих заколотів. Алмаз Атамбаєв, який очолює на сьогодні республіку, раніше знаходився в опозиції і повернувся у владу в 2010 році, після повалення Курманбека Бакієва. Він деякий час був членом «тимчасового уряду», а пізніше був офіційно обраний на президентську посаду. Повалені попередники Атамбаєва – Курманбек Бакієв і Аскар Акаєв – покинули країну.
Віктор Янукович 11 березня в черговий раз виступив перед журналістами в Ростові-на-Дону. Він спростував чутки про свою смерть, що розповсюджувалися в інтернеті, а також піддав критиці тих, хто фактично знаходиться при владі на Україні. «За ширмою нібито правочинного уряду в країні діє банда ультранаціоналістів і неофашистів, які мітять уже і на президентський пост», – заявив Янукович. Він також підтвердив, що як і раніше вважає себе главою української держави, а заплановані його опонентами на Україні дострокові вибори назвав нелегітимними і незаконними.
Усунений від влади президент, крім того, звернувся до міжнародного співтовариства із закликом не підтримувати «конституційні перевороти». Зокрема, він висловився проти надання Україні з її нинішньою владою фінансової допомоги з боку США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас