Автодилери вивозять з Криму нові непродані автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автодилери вивозять з Криму нові непродані автомобілі

2372
Українські автоімпортери у зв’язку з ситуацією в Україні зараз коригують у бік зменшення нові замовлення автомобілів для заводів-виробників, тоді як вже замовлені автомобілі змушені викуповувати.
“Замовлені раніше авто імпортери зараз викуповують (їх нікуди не подінеш, оскільки виготовлені для України – пакет: погані дороги, захист тощо), але всі коригують у бік зменшення нові замовлення авто на заводах”, – повідомив на своїй сторінці в Фейсбук генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко. Крім цього, він підтвердив інформацію про те, що дилери вивозять з Автономної Республіки Крим нові непродані автомобілі.
За інформацією інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting, розміщеної на її сайті, з початку року в автономії (включаючи Севастополь) продано близько 1200 нових легкових автомобілів (на 16% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року).
При цьому лідером продажів є автомобілі Geely, яких за два місяці продано 200 од. (тоді як російських ВАЗ тільки сім).
“За попередніми оцінками, на півострові скупчилося кілька сотень нових автомобілів, які не встигли продати раніше. Побоюючись погромів або мародерства, прийнято рішення тимчасово розмістити на імпортерських складах або перебазувати на майданчики інших дилерів на материку”, – наголошується в повідомленні групи. За підсумками 2013 року продажі нових автомобілів в АРК становлять майже 5% загальноукраїнського авторинку.
Як повідомлялося, раніше О.Назаренко погіршив прогноз ситуації на авторинку в 2014 році, припускаючи падіння не менш ніж на 20-25% (в 2013 році продано більше 201 тис. авто). У лютому продажі нових легкових автомобілів в Україні зросли на 20% до лютого 2013 року – до 14,32 тис., однак цей результат, перш за все, обумовлений побоюваннями українців у зв’язку із зростанням курсу валют.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас