Яким буде російський Крим: туроператори з РФ вже вимагають від кримських готелів зниження цін для росіян удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким буде російський Крим: туроператори з РФ вже вимагають від кримських готелів зниження цін для росіян удвічі

Особисті фінанси
11026
Російські туроператори заявляють, що готелі і здравниці Криму, щоб не втратити російський турпотік через конфлікт між Україною і Росією, повинні знизити вартість розміщення для росіян до 50%. Також, на їхню думку, повинні бути знижені ціни перевезення туристів.
“Кримські готельєри і туроператори готові знижувати ціни на 50%, щоб нормалізувати російський турпотік. Далі питання перевезення. Неможливо запустити яскраво і гучно сезон, розвернувши потоки з закордонних напрямків без розумних заходів з боку перевізників”, – зазначив на брифінгу в Мінкультури РФ гендиректор туроператора Алеан Ілля Уманський.
В даний час, за його даними, авіаквиток з Москви до Сімферополя коштує 15 тисяч, а залізничний в купе – 12 тисяч. Приблизно стільки ж коштує розміщення в якісній здравниці. При цьому Уманський навів у приклад Сочі, де напередодні Олімпіади було серйозно знижено ціни на авіаквитки.
“Ніхто не очікував, що в Сочі буде такий низький тариф на перевезення. У минулі роки нам говорили, що це нижче рентабельності. Я сподіваюся, що встановити розумні тарифи вдасться і на кримському напрямку. І тоді ми отримаємо дійсно рестарт сезону, який буде вкрай результативним”, – заявив глава компанії.
За його даними, АТОР планує створити ситуаційний центр, завдання якого полягатиме в тому, щоб доводити до туристів достовірну інформацію про ситуацію в Криму, передає ИТАР-ТАСС.
У свою чергу міністр культури РФ Володимир Мединський закликав росіян відмовитися від Туреччини і Єгипту на користь Криму та Кубані. “Ситуація в Криму безпечна, ми закликаємо російських туристів, щоб вони, якщо втомилися від пекучого сонця Єгипту, то цього року відпочили в Криму і Краснодарському краї, кращої альтернативи немає”, – сказав він.
За його словами, час, коли можна було сприймати Хургаду із захопленням, залишився в 90-х роках. “Крим є найбезпечнішою територією на Україні. Плюс там цілющий клімат. Турбізнес повинен зловити момент, підіграти ціною і переорієнтувати туристів на ті території, де безпечно і комфортабельно”, – уклав він.
Голова уряду Криму Сергій Аксьонов гарантував безпеку всім, хто приїде на відпочинок в курортний сезон. В даний час всі в’їзди і виїзди з півострова контролюються силами самооборони на блокпостах. “Всіх, хто їде до нас відпочивати, ми будемо зустрічати хлібом-сіллю, а хто спробує проїхати до нас з палицею – тих ми не пустимо”, – сказав новообраний глава уряду Криму.
Нагадаємо, раніше аналітики зазначали, що Крим втрачає популярність серед російських туристів.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас