RBI заморозив переговори з продажу Райффайзен Банку Аваль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RBI заморозив переговори з продажу Райффайзен Банку Аваль

Фондовий ринок
2069
Raiffeisen Bank International, вивчаючи надійшли пропозиції щодо купівлі Райффайзен Банку Аваль, тим не менш вирішив призупинити переговори з його продажу, повідомило видання Financial Times у понеділок.
За даними FT, відповідне рішення прийнято з огляду на сформовану в Україні ситуацію.
Тим часом за день до зазначеної публікації FT повідомляла, що RBI намагається завершити угоду, незважаючи на політичну та економічну кризи, що охопили Україну. При цьому три з чотирьох зацікавлених сторін продовжували проводити due diligence української “дочки”, вказувалося в повідомленні.
Як повідомлялося, в жовтні-2013 стало відомо, що RBI виставив на продаж Райффайзен Банк Аваль. RBI в ході переговорів отримав 12 пропозицій на його купівлю. При цьому група не називає потенційну вартість українського банку, але повідомила, що його балансова вартість становить близько 820 млн євро.
За даними ЗМІ, право на ведення ексклюзивних переговорів отримав російський Альфа-Банк. Водночас російський фінансово-промисловий консорціум Альфа-Груп, до якого входить Альфа-Банк, спростовує свою ексклюзивну участь в переговорах.
Президент українського Альфа-Банку Олександр Луканов у середині листопада 2013 року повідомив агентству “Інтерфакс-Україна”, що банк розглядає можливість неорганічного зростання, проте спростував інформацію, що з’явилася в ЗМІ про те, що готується купівля Райффайзен Банку Аваль. “Поки що ми не бачимо можливості для значного правочину”, – сказав він.
Райффайзен Банк Аваль (раніше – банк “Аваль”) заснований в 1992 році. Його найбільшим акціонером на 1 січня 2014 року є RBI – 96,4466%.
За даними Нацбанку України, на 1 січня 2014 року за розміром загальних активів (43,46 млрд грн) Райффайзен Банк Аваль посідав 5-е місце серед 180 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас