До 2025 року обсяг світового космічного ринку зросте в сім разів - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2025 року обсяг світового космічного ринку зросте в сім разів - аналітики

Світ
206
За існуючих темпів розвитку обсяг світового космічного ринку в 2025 році може в 7 разів перевищити рівень 2010 року. Про це йдеться в Інформаційно-аналітичному бюлетені КМУ, повідомляє УНН.
Аналітики відзначають, що зараз у світі спостерігається активний розвиток ракетно-космічної галузі.
“За існуючих темпів обсяг світового космічного ринку в 2025 році може в 7 разів перевищити рівень 2010 року. Це буде досягнуто за рахунок стрімкого зростання ринків використання результатів космічної діяльності. Україна з урахуванням рівня розвитку своєї ракетно -космічної галузі, напрацювань у цій сфері має всі підстави і можливості для того, щоб бути активним, впливовим гравцем на цьому ринку”, – підкреслюють аналітики.
Так, за експертними оцінками, Україна за рахунок ракет-носіїв власного виробництва забезпечує в середньому більше 10% світового ринку пускових послуг щороку.
Нагадаємо, зараз в Україні йде робота над створенням Національної системи супутникового зв’язку. За графіком робіт, пуск українського супутника “Либідь” запланований на кінець квітня 2014 року.
“Зараз завершується фінальна стадія робіт з підготовки супутника до запуску. Виготовлене ​​корисне навантаження, яке інтегроване з платформою супутника. Проведено електричні випробування космічного апарату. У Національному центрі управління та випробувань космічних засобів створена інфраструктура для розміщення наземного комплексу управління супутником, здійснюється монтаж обладнання. Планується, що запуск супутника відбудеться наприкінці квітня з космодрому “Байконур”, – зазначив народний депутат, член Колегії Державного космічного агентства України Валерій Омельченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас