Нові антикризові заходи НБУ дозволять стабілізувати ліквідність банків - банк "Фінанси та Кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові антикризові заходи НБУ дозволять стабілізувати ліквідність банків - банк "Фінанси та Кредит"

Кредит&Депозит
4028
Рішення Національного банку України (НБУ) про застосування нових антикризових інструментів, зокрема, обмеження видачі готівкової іноземної валюти рівнем еквівалента 15 тис. грн на добу сприятиме стабілізації ліквідності банків, вважає заступник голови правління банку “Фінанси та Кредит” (Київ) Віктор Голуб.
“Банк позитивно оцінює кроки, вжиті Нацбанком. Вони спрямовані на стабілізацію ліквідності банківської системи і фінансового ринку в цілому. В будь-якій ситуації, коли відбуваються потрясіння на ринку, необхідні жорсткі, але досить ефективні заходи. Ця постанова жодним чином не обмежує клієнтів у частині розпорядження власним внеском і, впевнений, призведе до стабілізації відтоку депозитів”, – зазначив він агентству “Інтерфакс-Україна”.
“Дія регулятора утримає курс національної валюти”, – додав він.
Як повідомлялося, НБУ затвердив постанову № 104 від 27 лютого, якою передбачив, серед іншого, заборону на безпоставкові операції на міжбанківському валютному ринку і видачу готівкової іноземної валюти з депозитних та поточних рахунків в обсязі понад еквівалента 15 тис. грн на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас