Білорусь заборонила ввезення свиней і продукції свинарства з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь заборонила ввезення свиней і продукції свинарства з України

722
Білорусь ввела тимчасові обмеження на ввезення живих свиней і продукції свинарства з України на свою територію.
Відповідне рішення прийнято департаментом ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі, текст якого опублікований на сайті відомства. Також скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення на територію Білорусі з України цих товарів.
У документі йдеться, що Державною ветеринарною та фітосанітарною службою України відповідно до листа від 2 лютого поточного року “призупинена сертифікація живих свиней і продукції свинарства в Російську Федерацію”. “Білорусь знаходиться в єдиному митному просторі з Російською Федерацією”, – підкреслюється в рішенні.
Як повідомлялося раніше, Україна припинила сертифікацію живих свиней і продукції свинарства в Росію у зв’язку з поширенням африканської чуми свиней (АЧС). По суті це означає припинення поставок.
Це випливає з повідомлення, яке Россільгоспнагляд направив керівникам територіальних управлінь. Про відновлення сертифікації буде повідомлення додатково.
Наприкінці січня, після виявлення АЧС в Україні, Россільгоспнагляд звернувся з проханням до державної ветеринарної та фітосанітарної служби Росії припинити сертифікацію свиней і продукції свинарства. Українська служба прийняла таке рішення 3 лютого.
Повідомлялося також, що у зв’язку з виявленням АЧС Россільгоспнагляд планував провести регіоналізацію поставок свиней і продукції свинарства з України (визначити регіони, вільні від захворювання, поставки можливі тільки з них – ІФ). Однак через відсутність гарантій безпеки російські фахівці не можуть виїхати в Україну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас