Нацбанк може повернути курс до рівня 7-9 грн/$ - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк може повернути курс до рівня 7-9 грн/$ - думка

Валюта
8827
У Національного банку України (НБУ), можливо, вже готова схема повернення курсу гривні до рівня 7-9 грн/$.
Про це з посиланням на двох банкірів і представника Нацбанку пише економіст Олександр Охріменко.
“Зараз проблема з депозитами. Тому, якщо дати рефінансування банкам, то всі гроші, швидше за все, підуть на видачу депозитів. Як результат, народ буде активніше скуповувати валюту. І тому курс долар злетить хоча б до 12 або навіть до 15 гривень, зате банки погасять борги з повернення депозитів. А потім НБУ зможе дорого продавати валюту і в результаті назад забере гривню з ринку. В результаті, емісія гривні не буде впливати на інфляцію. А коли НБУ таким чином назад забере гривню, можна буде за рахунок кредиту МВФ почати масовано ревальвувати”, – зазначив Охріменко.
За його словами, тоді вже власники валюти самі кинуться продавати її, але за низьким курсом.
“І тоді НБУ знову буде скуповувати долари, але вже по 9 гривень, а може, і 8 гривень, або навіть по 7 гривень, і тим самим поповнить золотовалютні резерви”, – розповів Охріменко.
Експерт підкреслює, що інформація може бути недостовірною.
“Це не більше, ніж розмови. Мало що кажуть банкіри між собою. Теоретично це можна зробити, хоча і складно… Багато потрібно дій… Але, якщо врахувати, що останнім часом НБУ не виходив з інтервенціями і курс долара росте прискореними темпами… Курс долара на міжбанку вже 11,5 гривень… Обсяги рефінансування зростають”, – підсумував Охріменко.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас