Чи оголосить Україна дефолт? - голосування читачів Finance.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи оголосить Україна дефолт? - голосування читачів Finance.UA

Казна та Політика
5971
Рейтинг України до переддефолтного не понижував хіба лінивий – раніше цього місяця агентство Fitch Ratings знижувало рейтинги наших міст, банків, рейтинг дефолту емітента. А сьогодні і Standard & Poor’s знизило довгостроковий кредитний рейтинг України з рівня ССС + до ССС. Країні загрожує дефолт, якщо криза затягнеться, вважають в агентстві.
Однак, 64% із опитаних читачів Finance.UA вважають, що нас врятує Захід і МВФ, а 5% вірять у порятунок з боку Росії. 24% виявили менш оптимістичну позицію – на їх думку, Україна оголосить про дефолт вже найближчим часом. В той же час, цієї весни дефолту очікують 4% респондентів, і лише 3% вірять в те, що Україна оголосить про свою неспроможність платити за боргами до кінця року.
Чи оголосить Україна дефолт? - голосування читачів Finance.UA
Заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак сьогодні заявив, що Москва не має наміру оголошувати дефолт за боргами Києва. “Це вже дуже важливо для самого дебітора”, – зауважив він. Водночас, в ЄС планують організувати конференцію донорів для фінансової допомоги Україні. Та всім відомо, куди добрими намірами дорогу мостять – і це стосується обох сторін-благодійників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас