Гучний скандал: найвідоміший швейцарський банк приховував від США податки американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гучний скандал: найвідоміший швейцарський банк приховував від США податки американців

Світ
1516
Швейцарський фінансовий конгломерат Credit Suisse підробляв заявки для отримання американської візи, укладав угоди з клієнтами в секретних ліфтах і знищував документи в шредері. Махінації банку допомогли 22 тис. американцям ухилитися від податків в період з 2002 р. по 2008 р., повідомляється в доповіді, опублікованій Конгресом США.
Credit Suisse передав одному з клієнтів виписку по секретному рахунку по журналу Sports Illustrated, що стало “частиною їхніх шпигунських ігор”, заявив голова постійного підкомітету Сенату по розслідуваннях Карл Левін.
Банк допомагав клієнтам створювати структури в офшорних зонах, щоб ухилитисть від виплати податків і укладати угоди таким чином, щоб сума не перевищувала $10 тис., сума що не потрапляє під нагляд податкових структур, йдеться в доповіді обсягом 175 сторінок.
Також у звіті йдеться, що Credit Suisse відкрив офіс в аеропорті Цюріха, в якому було зареєстровано більше 10 тис. клієнтських рахунків, кодова назва підрозділу – SIO85.
Протягом 6 років з 2002 р. – 2008 р., через махінації банку, близько 22 тис. американців ухилилися від сплати податків, загальний обсяг збитку оцінюється в $12 млрд.
Уже сім колишніх співробітників Credit Suisse взяті під арешт, стосовно банку та інших 13 фінансових організацій влада США веде розслідування.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас