Українські міняйли заробляють десятки тисяч гривень на доларовій паніці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські міняйли заробляють десятки тисяч гривень на доларовій паніці

Валюта
10976
9,6 грн за долар править столичний міняйло Андрій біля одного з київських ринків. За годину продає 2 тис. євро і $ 3,4 тис., міняє 400 польських злотих.
“Подорожчання долара для міняйла – це завжди непоганий привід гарно заробити, – говорить Андрій. – Раніше я працював на Майдані Незалежності. Біля “Глобуса” і готелів завжди є охочі поміняти долари чи євро на гривні. Тепер там революція. Довелося перебратися заробляти на ринок”.
Міняйлом працює шостий рік.
“У цьому ремеслі новачків не люблять. Тому самому у такий бізнес пхатися не раджу, – говорить Андрій. – Мене міняти гроші навчив дядько. Два роки працював на нього помічником. Конкуренція серед валютників дуже висока, треба мати зв’язки у міліції, бо все, що ми робимо, вважається незаконним”.
За словами міняйла, під час подорожчання долара він заробив 11 тис. грн за тиждень.
“Коли гривня почала падати, а в банках долари перестали продавати, люди знову кинулися до міняйл. Так, у нас курс трохи вищий, ніж в банках, зате не просимо ніяких документів і продаємо будь-яку суму без обмежень. Люди бояться віддавати свій паспорт, “світити” інформацію про своє місце приписки. Не всі банківські працівники порядні. Часто “зливають” інформацію про людей, які регулярно купують у них валюту. Тому раджу не користуватися послугами одного банку”, – запевняє міняйло.
Купувати долари часто хочуть продавці одягу і харчів на ринку.
“Зараз для них це єдина можливість зберегти свої заощадження. Бо сьогодні ти заробив 2 тисячі гривень і можеш на них купити 250 доларів, а завтра за них аби 200 доларів зміг купити. Не можна прогавити шанс і зберегти власні заощадження. Люди уже давно не вірять Нацбанку. Там обіцяють, що гривня не впаде, а наступного ранку курс уже не 8,3, а 8,6 гривень за долар. Не пройшло і двох днів, як долар ми стали продавати по 9,5 гривні”, – згадує Андрій.
Теперішня ситуація на руку тим, чиї родичі працюють за кордоном, вважає він.
“Міняти євро до мене часто приходить дівчина Софія, – каже міняйло. – Її мама працює у Греції. Висилає їй євро. У банку за нього зараз дають 12,4 гривні, а я готовий платити 12,6 гривень, бо потім продам його за 12,9”.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас