Россільгоспнагляд занепокоївся контролем якості продуктів, які надходять з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Россільгоспнагляд занепокоївся контролем якості продуктів, які надходять з України

Казна та Політика
631
Россільгоспнагляд стурбований дієздатністю ветслужби України у зв’язку з політичними змінами, що відбулися в країні. Українські колеги запевняють, що зберегли повний контроль за сферою своїх професійних інтересів.
Як повідомляє Россільгоспнагляд, в понеділок керівник служби Сергій Данкверт провів телефонні переговори з головою державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимиром Горжеєвим.
“Беручи до уваги спалахи африканської чуми свиней (АЧС), що раніше сталися на території України, а також необхідність неухильного забезпечення безпеки української харчової продукції, що надходить на російський ринок, С.Данкверт висловив серйозну стурбованість щодо дієздатності ветеринарної служби України у зв’язку з політичними змінами, що спричинили ослаблення низки національних владних структур”, – йдеться в повідомленні.
У свою чергу, В.Горжеєв, запевнив, що державна ветеринарна та фітосанітарна служба України зберегла повний контроль у сфері своїх державних повноважень, в тому числі щодо запобігання розповсюдження АЧС.
Сторони обговорили можливість проведення регіоналізації з цього захворювання на території України (тобто визначення регіонів, поставки продукції з яких обмежуються у зв’язку з АЧС).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас