Американський інвестиційний фонд скупив вже третину держоблігацій України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський інвестиційний фонд скупив вже третину держоблігацій України

Фондовий ринок
3397
Американський інвестиційний фонд Franklin Templeton став найбільшим кредитором України в результаті придбання державних облігацій в четвертому кварталі минулого року, передає Bloomberg.
За інформацією агентства, обсяг держборгу України під контролем фонду в четвертому кварталі 2013 року збільшився на 252 млн доларів за номінальною вартістю – до 3,8 млрд доларів. З урахуванням вкладень європейських партнерів фонду, вкладення оцінюються в 6,4 млрд доларів, що становить більш ніж третину зовнішніх валютних облігацій України.
“Українські цінні папери вчора стали предметом стрімкого розпродажу на побоюваннях, що країна занурюється у вир громадянської війни, що загострилася після зіткнень між поліцією і учасниками антиурядових активістів, внаслідок яких загинули щонайменше 25 осіб”, – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що прибутковість за облігаціями уряду на 1 млрд доларів з терміном погашення в червні 2014 року зросла на 19 відсоткових пунктів – до 42% і зростання триває.
“Україна обрала сумнівний маршрут, і з точки зору закордонних власників облігацій це та точка, де необхідно визначити джерела зовнішньої фінансової підтримки”, – наводяться в повідомленні слова стратега ринків, що розвиваються, в Seaport Group LLC Майкла Роша.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас