Санкцій Заходу в Україні вже ніхто не боїться - політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Санкцій Заходу в Україні вже ніхто не боїться - політолог

Казна та Політика
2586
Захід повинен не лякати санкціями, а бути ефективним посередником у вирішенні української кризи, вважає Вадим Карасьов.
Міжнародним партнерам вводити санкції проти української влади вже немає сенсу, адже таке рішення прийматиметься пізно і ніхто в Україні цих санкцій не боїться. Про це сказав політолог Вадим Карасьов.
“Логіка протистояння вже настільки глибоко заволоділа учасниками подій в Україні, що вже тут санкції нічого не вирішують. Логіка подій в них вже одна: або ми їх доб’ємо, або вони – нас. І санкції тут вже ні до чого”, – зазначив він.
На думку Карасьова, санкції Заходу вже не зупинять протистояння, адже мова тепер йде не про політичне, а про фізичне виживання сторін конфлікту.
“Потрібно повертатися до переговорів і політичному перемир’ї. Захід повинен не лякати санкціями, а бути ефективним посередником у вирішенні української кризи, в тому числі надати всім політичні та особисті гарантії. Щоб ніхто зі сторін не вважав, що може особисто програти. Бо зараз вони вже діють не під страхом санкцій, а того, що буде з кожним в тому чи іншому випадку. У людей вже страху немає і тому вони хочуть йти до кінця”, – зазначив Вадим Карасьов.
Він підкреслив, що в українських політиків ще може включитися інстинкт самозбереження у збройних протистояннях, що сприятиме відновленню політичного перемир’я.
“І Європа в цьому може допомогти, а вводити санкції їй потрібно було три місяці тому, зараз цих санкцій вже ніхто не боїться”, – резюмував політолог.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас