Кличко вимагає, щоб завтра Рада проголосувала за повернення Конституції-2004 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко вимагає, щоб завтра Рада проголосувала за повернення Конституції-2004

Казна та Політика
641
Лідер «УДАРу» Віталій Кличко вимагає, щоб 18 лютого Верховна Рада прийняла постанову про повернення до Конституції 2004 року.
Про це Кличко заявив сьогодні на Погоджувальній раді Верховної Ради.
«І українські експерти, і європейські структури – в тому числі ПАРЄ, де Україна є учасником та чиї рішення для нас обов’язкові – встановили, що скасування Конституції 2004 відбулося з порушеннями. Треба відновити справедливість», – зазначив Кличко.
Він також додав, що після відновлення Конституції 2004 року парламент повинен сформувати технічний уряд реформ, під програму якого можна буде залучити значну підтримку з боку демократичних країн.
Також Кличко вимагає від Генеральної прокуратури негайно закрити всі кримінальні провадження проти активістів Майдану.
«Треба спонукати Генерального прокурора закрити всі кримінальні провадження і негайно, а не протягом місяця. Активісти мають перебувати не під домашнім арештом, а на волі. І хочу відзначити, що повинні бути закриті не тільки ті справи, які порушені до 2 лютого. Тому що влада все одно залишає заручників. Це неприпустимо! Тому нехай Віктор Пшонка приходить в парламент і оголошує про повне виконання закону з трибуни», – сказав Кличко.
У свою чергу, говорячи про конституційні зміни, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов проінформував, що «регіонали» готові брати участь у роботі комісії з підготовки варіанту нової редакції Конституції.
«Наша фракція підтримувала створення комісії або групи, зважаючи, як це вирішимо ми на відповідній нараді, яка б відпрацювала варіант змін до Конституції, або нову Конституцію», – сказав він.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас