Подробиці претензій Міндоходів до GlobalMoney — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подробиці претензій Міндоходів до GlobalMoney

Фондовий ринок
1852
Компанію GlobalMoney підозрюють в організації схеми з ухиляння від сплати податків під час прийому платежів для оплати послуг мобільного зв’язку.
Про це повідомляє джерело в Міндоходів і зборів.
За його даними, впродовж декількох років в тисячах торгових точок продавалися електронні ваучери поповнення рахунку мобільних операторів “Київстар”, “МТС”, “Лайф” під виглядом електронних грошей GlobalMoney. Тобто покупець, заплативши за поповнення рахунку, фактично купував електронні гроші, які потім зараховувалися на його мобільний рахунок.
Відповідно до інструкції НБУ, операції з електронними грошима для банків і фінустанов не обкладаються ПДВ. У GlobalMoney порахували, що від сплати ПДВ звільняються всі організації, що торгують електронними грошима.
Але у Міндоходів щодо цього інша думка: “Операції з електронними грошима не обкладаються ПДВ тільки тоді, коли виконуються банками і фінустановами, а якщо операції купівлі-продажу електронних грошей здійснюються іншими суб’єктами господарської діяльності, то виникає зобов’язання сплати ПДВ”.
Відповідно, GlobalMoney запідозрили в несплаті ПДВ. “Відкрите кримінальне провадження, розслідуються факти ухилення від сплати податків на сотні мільйонів гривень”, – повідомило джерело видання.
Нагадаємо, що минулого року Міндоходів займалося платіжною системою WebMoney, яку звинувачували у відмиванні грошей.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас