Новий укол Росі]: вона збирається знову заборонити українські вагони і лиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий укол Росі]: вона збирається знову заборонити українські вагони і лиття

Казна та Політика
1058
Вимоги до українських виробників лиття та вагонів, швидше за все, знову будуть посилені, пишуть в п’ятницю “Ведомости” з посиланням на учасників наради у віце-прем’єра РФ Аркадія Дворковича з проблеми неякісних литих деталей для вантажних вагонів українського виробництва, яка обговорювалася в кінці січня.
“За підсумками Дворкович доручив Мінтрансу і Мінпромторгу до 1 березня провести консультації з Україною про укладання двосторонньої угоди про “забезпечення якості продукції вагонобудування”, в тому числі лиття. Угода повинна стосуватися і вже поставленої продукції”, – наводить видання зміст протоколу, підписаного за підсумками наради. Конкретні пропозиції поки що не розроблені, уточнюють співрозмовники газети.
Представник Мінтрансу заявив “Ведомостям”, що “питання перебуває в стадії опрацювання”. У Мінпромторгу і в українському Мінпромі на запитання видання не відповіли. Представник Дворковича від коментарів відмовився.
На українських виробників вагонів може вплинути і ще одна ініціатива російського уряду РФ: Дворкович доручив Мінпромторгу і Мінтрансу спільно з ВАТ “Російські залізниці” (РЖД) розробити пропозиції з розповсюдження технічного регламенту Митного союзу “Про безпечність залізничного рухомого складу” на країни СНД, йдеться в протоколі тієї ж наради. Регламент дозволяє продовжувати термін служби вагона на 5 років, але тільки після модернізації.
Україна – один з найбільших імпортерів вагонів і лиття в РФ, при цьому у російських компаній не в перший раз виникають питання до якості української продукції. Восени 2013 року Ространснагляд вводив заборону на експлуатацію майже 1,5 тис. вантажних вагонів, оснащених литтям Кременчуцького сталеливарного заводу (КСЛЗ), що не пройшли плановий ремонт в 2012-2013 рр. Навесні РЖД забороняли експлуатацію вагонів з бічними рамами КСЛЗ і російського ВАТ “Алтайвагон”.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас