Росія проти - щоб "якісь емісари" приїжджали і нав'язували Україні західний вектор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія проти - щоб "якісь емісари" приїжджали і нав'язували Україні західний вектор

Казна та Політика
1182
Росія не збирається нав’язувати своє посередництво для переговорів між владою і опозицією в Україні, як це робить Захід.
Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес -конференції за підсумками переговорів зі своїм німецьким колегою Франком Вальтером Штайнмайєром.
“Ми не проти посередництва між владою та опозицією, якщо самі влади і сама опозиція про це попросять. Але нав’язувати посередницькі послуги, як ми зараз спостерігаємо найчастіше відбувається з боку інших партнерів України, ми не збираємося, це має бути дійсно вільний вибір”, – сказав Лавров.
“Ми ж не проти того, щоб вибудовувати такі відносини на всьому просторі Європи, Євразії, які б виключали спокусу пограти на геополітичних протиріччях”, – додав він.
Лавров зазначив, що найчастіше слова про свободу вибору України супроводжуються “нав’язуванням вибору під приводом його свободи”.
“Я повністю згоден з Франком Вальтером в тому, що не повинно бути яких-небудь сфер впливу, але зазиваючи Україну в одну сторону, причому попереджаючи її, що треба вибирати або-або: або з Євросоюзом, або з Росією, – по суті справи таку сферу впливу намагаються створити”, – сказав російський міністр.
“Мені здається не цілком коректним і ввічливим, кажучи про свободу вибору, щодня направляти якихось емісарів. Без запрошення вони прибувають до Києва і переконують українське керівництво зробити той самий вибір, який просуває Євросоюз і Сполучені Штати Америки”, – зазначив Лавров.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас