Lada буде поставлятися і до Західної Європи - Renault — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lada буде поставлятися і до Західної Європи - Renault

Фондовий ринок
1299
Renault очікує, що «АвтоВАЗ» стане прибутковим до кінця 2016 року. Про це заявив глава французької компанії Карлос Гон.
Свій оптимізм він пояснив тим, що покладає великі надії на нового главу російського підприємства Бу Андерссона. Гон уточнив, що в Renault розраховують на успіх марки Lada, яка, за його словами, має стати брендом номер один в Росії і сусідніх країнах.
Гендиректор Renault не виключив, що Lada буде поставлятися і до Західної Європи, але пізніше. «Перш потрібно закласти основу лідерства в Росії (…) [ тут ] має бути не менше 20 відсотків ринку», – сказав Гон.
Renault за підсумками 2013 отримала 34 мільйони євро збитку від участі в «АвтоВАЗі». Про це компанія повідомила 13 лютого в річному звіті. Для порівняння, роком раніше виробник за цією ж статтею отримав прибуток в 186 мільйонів доларів. Гон пояснив збиток скороченням ринку. Крім того, він зазначив, що в даний час великі кошти вкладаються в завод в Тольятті.
У середині січня 2014 новим президентом «АвтоВАЗу» став швед Бу Андерссон, який до цього очолював ГАЗ. На колишньому місці роботи топ- менеджер прославився вмінням знижувати витрати. Андерссон в підсумку вдалося зробити ГАЗ прибутковим. У «АвтоВАЗі» відразу ж після приходу він також взявся за урізання витрат: 23 cічня завод оголосив про намір скоротити 7,5 тисячі осіб до кінця цього року.
«АвтоВАЗ» до 2013 року показував прибуток, але позитивних результатів вдалося досягати переважно за рахунок підтримки держави. Як писали російські ЗМІ, прибуток заводу формувалася в основному завдяки переоцінці безвідсоткових держкредитів. У 2013 році підприємство перестало відображати «паперовий» прибуток і на тлі скорочення продажів «АвтоВАЗ» за підсумками першого півріччя втратив 2,6 мільярда рублів (за міжнародними стандартами фінансової звітності).
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас