Найбільш легітимним способом повернення до Конституції-2004 є скасування КС власного рішення - екс-голова ЦВК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш легітимним способом повернення до Конституції-2004 є скасування КС власного рішення - екс-голова ЦВК

Казна та Політика
359
Найбільш легітимним способом повернення до редакції Конституції 2004 року є перегляд Конституційним судом власного рішення від 2010 року. Про це на прес-конференції сказав голова Центральної виборчої комісії (2007-2013 рр.) Володимир Шаповал.
“На моє переконання, найбільш чистим способом повернення до редакції до 2004 року є рішення самого КС”, – зазначив В.Шаповал.
Він також зазначив, що для цього існують юридичні можливості.
“Є 68 стаття Закону “Про Конституційний суд”, де чітко передбачена можливість відкриття нового провадження судом за нововиявленими обставинами”, – додав він.
Також В.Шаповал зазначив, що другим легальним способом повернення до редакції Конституції-2004 є внесення змін до Закону “Про Конституційний суд”.
Він зазначив, що якщо такі зміни будуть прийняті, тоді ВР зможе скасувати рішення КС від 2010 року.
Водночас В.Шаповал зазначив, що можливість прийняття парламентом конституційного договору не є легітимним способом, а акт ВР без підпису Президента він назвав нікчемним документом з юридичної точки зору.
Він зазначив, що зараз зміни до Конституції навряд чи зможуть забезпечити нову якість влади, яка сьогодні необхідна Україні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас