Відкритий доступ до інформації у справах про банкрутство зменшить число прихованих банкрутств - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкритий доступ до інформації у справах про банкрутство зменшить число прихованих банкрутств - експерт

Казна та Політика
380
Відкритий доступ до інформації у справах про банкрутство зменшить число прихованих банкрутств – експерт. Про це заявив партнер юридичної компанії FCLEX Олег Малиневський, коментуючи створення Вищим господарським судом України вільного доступу до офіційної інформації про справи про банкрутство.
“Зміни мають позитивний характер. Інтернет-сайт є більш доступним і оперативним джерелом отримання інформації в порівнянні з друкованими ЗМІ. Відсутня необхідність здійснення додаткових витрат, пов’язаних з отриманням доступу до офіційних друкованих ЗМІ (купівля, виписка і т.д.), які виходять п’ять разів на тиждень. Кредитори, інші контрагенти, а також учасники (акціонери) будь-якого боржника отримали можливість оперативно відстежувати платоспроможність боржника, своєчасно дізнаючись про порушення справи про банкрутство. Це дозволить зменшити кількість прихованих банкрутств як елементу рейдерських схем, а також як інструменту ухилення від виконання боржником своїх зобов’язань”, – прогнозує юрист.
Нагадаємо, з 19 січня 2014 р. на офіційному сайті Вищого господарського суду України у розділі “Оприлюднення відомостей про справи про банкрутство” господарські суди будуть розміщувати інформацію щодо всіх розглянутих справ про банкрутство. Зокрема, публікуються повідомлення про прийняття до розгляду заяви про затвердження плану санації боржника до порушення провадження у справі про банкрутство; оголошення про порушення справи про банкрутство, оповіщення про введення процедури санації; повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; повідомлення про відновлення провадження у справі про банкрутство боржника у зв’язку з визнанням мирової угоди недійсною або її розірванням; оголошення про порушення справи про банкрутство та відкриття процедури санації.
Вільний безкоштовний доступ до офіційно оприлюднених оголошень і повідомлень забезпечується цілодобово і не обмежений територією України.
“Механізм публікації таких відомостей у своїй дії нагадує охоронну сигналізацію, мета якої повідомити всіх зацікавлених осіб про якісь істотні зміни в статусі боржника або його майна, не дозволяючи тим самим допустити порушення прав таких осіб”, – зазначив Олег Малиневський.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас