Голова Єврокомісії і прем'єр-міністр Польщі вимагають розслідувати зникнення активістів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Єврокомісії і прем'єр-міністр Польщі вимагають розслідувати зникнення активістів в Україні

Казна та Політика
305
Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вимагають пояснень щодо випадків зникнення активістів, які брали участь у мирних протестах проти влади.
Під час зустрічі з польським прем’єр-міністром у Брюсселі Баррозу заявив, що він дуже стурбований цією інформацією.
“Ми вимагаємо розслідування і підкреслюємо, що відповідальні мають бути притягнуті до відповідальності”, – передає його слова агентство afp.
У свою чергу Дональд Туск визнав, що ЄС навряд чи зможе допомогти у пошуках інформації про долі зниклих демонстрантів. Тим не менше, він наголошує, що “вкрай важливо” зупинити насилля в Україні та налагодити діалог між владою та опозицією.
“Насилля та погрози мають завершитися, адже вони однозначно не можуть бути відповіддю на кризу”, – запевнив Баррозу.
Як повідомляє агенція dpa, Баррозу зазначив, що “ЄС робить все, аби сприяти налагодженню та полегшенню діалогу між владою, лідерами опозиції та представниками громадянського суспільства”.
Політик також висловив сподівання, що скасування законів, які, серед іншого, обмежували право на демонстрації, приведе до “справжнього та вичерпного загальнонаціонального діалогу”.
Водночас, йдеться у повідомленні dpa, німецький депутат Європарламенту від консервативного Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Фербер звинувачує Євросоюз та верховну представницю ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрин Ештон у бездіяльності. “Самими лише словами підтримки людям не допоможеш”, – повідомив він в інтерв’ю радіостанції Deutschlandfunk.
Нагадаємо, Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле закликав українську владу діяти швидко у розслідуванні тортур і викрадень, як це сталося із Дмитром Булатовим.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас