Дивне поруч: в Уругваї відкрилися курси з вирощування коноплі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дивне поруч: в Уругваї відкрилися курси з вирощування коноплі

Аграрний ринок
288
Національна федерація виробників коноплі в Уругваї відкрила курси з вирощування цієї рослини, повідомляють місцеві ЗМІ. На сьогодні вже 50 осіб вивчають дисципліну, почавши з питання проростання зерна і закінчуючи труднощами збору та висушування квітів з їх подальшим вживанням. Курси – лише один з заходів влади, прийнятих для контролю за обігом та споживанням марихуани.
У грудні 2013 року Уругвай став першою країною у світі, що повністю легалізувала виробництво і продаж рослинного наркотику.
За новим законом, зареєстровані споживачі марихуани матимуть три способи отримання доступу до наркотику. За першим варіантом, марихуану можна вирощувати самостійно, однак за законом заборонено мати більше шести кущів на людину. У цьому разі щорічний урожай становитиме близько 480 грамів. Другий спосіб – записатися в кооператив з вирощування коноплі. Нарешті, можна придбати марихуану в аптеці, але не більше 40 грамів на місяць. Потенційні покупці повинні зареєструватися в спеціальній базі даних, яка буде відслідковувати, скільки марихуани було куплено за місяць. Вартість наркотику становитиме 1 долар за грам. Іноземці придбати її на законних підставах не зможуть.
Треба сказати, що відвідувачі курсів цікавляться коноплею не тільки з метою куріння, але і для вживання в медичних цілях. Медики розповідають, що настої з цієї рослини використовуються для лікування псоріазу та інших подразнень на шкірі. Також конопля допомагає людям, що страждають від безсоння й відсутності апетиту.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас