Fiat і Chrysler змінили назву нової компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat і Chrysler змінили назву нової компанії

Фондовий ринок
3032
Після того як італійський автовиробник Fiat придбав 100% акцій концерну Сhrysler, новостворена компанія розробила новий логотип, нову корпоративну структуру, нову назву – Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Про це на раді директорів заявив екс-глава FIAT Серджіо Маркіонне.
При цьому неоптимістичний прогноз на поточний рік говорить про труднощі, з якими FCA може зіткнутися. Нова компанія стане сьомою в світі за обсягами виробництва з юридичною адресою в Амстердамі і фінансовою в Лондоні.
Автовиробник повідомив про підвищення чистого прибутку в IV кварталі, що багато в чому обумовлено податковими пільгами Chrysler.
Дані говорять про перепади: втрати в Європі і занепад доходів у Південній Америці вирівняли високі продажі вантажівок і спортивних позашляховиків у Північній Америці. Прогноз прибутку компанії на цей рік виявився нижчим за очікування аналітиків.
FCA заявила, що має намір залучити $ 4,7 млрд, щоб оплатити борг з цінних паперів, що належать найбільшій профспілці США United Auto Workers.
Маркіонне, як очікується, представить у травні генеральний план розвитку компанії, яка зможе конкурувати з такими гігантами, як Volkswagen AG, General Motors Co. і Toyota Motor Corp. У минулому році було продано більше 10 млн автомобілів марки Toyota, у Fiat і Chrysler цей показник дорівнює 4,4 млн.
Крім того, компанія планує зосередитися на виробництві автомобілів класу люкс і відійти від виробництва недорогих машин. При цьому глава компанії поставив під сумнів рентабельність дорогого виробництва в Італії.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас