Кількість безробітних у ФРН впала в січні більше прогнозу, безробіття становить 6,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість безробітних у ФРН впала в січні більше прогнозу, безробіття становить 6,8%

Світ
94
Кількість безробітних в Німеччині зменшилася в січні 2014 на 28 тис. – до 2,93 млн осіб, свідчать дані Федерального агентства з працевлаштування ФРН.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження кількості безробітних на 5 тис. Зменшення показника спостерігається другий місяць поспіль, його темпи за грудень 2013 року переглянуті з 15 тис. до 19 тис.
Оцінка грудневого безробіття в Німеччині змінена з 6,9% до 6,8%, в ​​січні рівень безробіття зберігся на позначці 6,8%, яка близька до мінімуму за два десятиліття. Експерти очікували січневе безробіття на рівні 6,9%.
Бундесбанк, центральний банк ФРН, прогнозує “сильне зростання економічної активності” країни в найближчі місяці, що, ймовірно, надасть підтримку слабкому відновленню єврозони. Індекс ділової довіри до економіки Німеччини, що розраховується дослідницьким інститутом IFO, підскочив у січні до максимуму за 2,5 роки, так як бізнесу сприяє одночасне посилення внутрішнього попиту та міжнародної торгівлі. Споживча довіра в лютому, як очікується, буде максимальною з серпня 2007 року.
“У самій німецькій економіці склалися позитивні настрої, однак також спостерігається позитивний вплив ззовні, оскільки зростання в єврозоні посилюється”, – стверджує економіст DZ Bank у Франкфурті Даніель Ленц.
Рівень безробіття в Німеччині майже вдвічі менше, ніж у середньому по єврозоні, де він становить рекордні 12,1%. Показник безробіття, що розрахований за міжнародною методикою і дозволяє проводити зіставлення між країнами валютного блоку, у ФРН дорівнював 5,2% у листопаді 2013 року. Серед країн єврозони ситуація краще тільки в Австрії, тоді як в Іспанії безробіття дорівнює 26,7% , а в Греції перевищує 27%.
На думку економістів, опитаних агентством Bloomberg, ВВП Німеччини збільшився на 0,4% в останні три місяці 2013 року, що вдвічі краще темпів зростання єврозони в цілому.
У 2014 році ВВП ФРН, за оцінками Єврокомісії, збільшиться на 1,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас