У Черкасах силовики побили оператора "Інтера" та 2 польських тележурналістів - заява НСЖУ та Спілки польських журналістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Черкасах силовики побили оператора "Інтера" та 2 польських тележурналістів - заява НСЖУ та Спілки польських журналістів

Кримінал
1078
27 січня у Черкасах силовики жорстоко побили журналіста каналу «Інтер» Станіслава Кухарчука – про це повідомляє голова Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів України, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. За його словами, журналіста побили під час розгону Євромайдану в Черкасах.
«Я кричав «преса», показував журналістське посвідчення, але мене почали бити. Я людина тренована, займався боксом, тому знав, як закриватися. Але все ж отримав удар палицею по голові, хоча знаю, що під час затримання правоохоронці не мають права бити в голову, лише по кінцівках. Згодом, коли поїхали знімати побої в третю лікарню, то всі, хто ще постраждав, мали розбиті голови. А коли набридло мене бити, жбурнув мені посвідчення ногою в обличчя. Після цього і решта силовиків почали наносити мені удари», – розповів постраждалий Кухарчук.
Від силовиків його врятував оператор ТРК «Вікка» Сергій Єфімов, якому «беркутівці» за це розбили камеру. Після зняття побоїв (у Станіслава була підозра на перелом черепа), журналісти поїхали в Соснівський райвідділ міліції, щоб подати заяву. Однак її не прийняли, тому що журналісти хотіли зайти до райвідділку з камерами. Шеф-редактор «Вікка-новин» ТРК «Вікка» Вікторія Курченко розповідає, що збитки від побиття камери зараз оцінюють спеціалісти.
Спілка польських журналістів (СПЖ)заявляє, що під час розгону протестувальників у Черкасах постраждали двоє працівників Польського громадського телебачення “Белсат”. За словами представника СПЖ Павла Боболовича, Сергія Марчука поранили “беркутівці”, а Юрія Висоцького затримали. Обидва – громадяни Білорусі.
Боболович занепокоєний, що його колег можуть депортувати до Білорусі. Там вони відомі журналістськими розслідуваннями, через що у них можуть виникнути великі проблеми з тамтешньою владою. Зазначається, що журналісти поїхали до Черкас, щоб узяти інтерв’ю в української колеги Тетяни Чорновол.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас