Експерт наполегливо прогнозує зниження курсу долара до 8,3-8,2 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт наполегливо прогнозує зниження курсу долара до 8,3-8,2 грн

Валюта
3962
Завдяки контрактам з Російською Федерацією Україна отримала можливість погасити кредит МВФ без додаткових курсових втрат, заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.
«Цього року Україна повинна погасити частину кредиту Міжнародного валютного фонду. Його специфіка полягає в тому, що МВФ надає його у вигляді SDR. Це спеціальна валюта, що емітується МВФ і без проблем обмінюється на будь-яку валюту світу першої категорії – типу долар США або євро. Росія запропонувала Україні розрахуватися за її єврооблігації SDR, які свого часу Росія отримала від МВФ. Таким чином, Україна зможе без додаткових курсових втрат погасити кредит МВФ», – пояснив експерт.
У січні поточного року Україна вже погасила черговий транш кредиту МВФ у розмірі $650 млн. До грудня необхідно перерахувати ще близько $3 млрд. Відповідно, виникне додаткова потреба в SDR.
Експерт прогнозує, що завдяки продажі єврооблігацій Росії курс долара на міжбанку з позначки в 8,5 грн опуститься до 8,3 і навіть 8,2 грн.
Раніше повідомлялося, що блокування роботи держустанов призведе до невиплати пенсій і зарплат.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас