Путін натискає на всі кнопки - а Обама дозволяє йому це — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін натискає на всі кнопки - а Обама дозволяє йому це

Світ
2602
Всі дороги ведуть до Росії. А точніше, всі дороги ведуть до президента Росії Володимира Путіна, який продовжує майстерно маніпулювати основними геополітичними кризами, вражаючими Америку, пише в Forbes Дуг Шоен.
Сирія? Путін біля керма.
Іран? Путін біля керма.
Сноуден і витік інформації АНБ? Путін біля керма.
Зверніть увагу: не встигли в Швейцарії розпочатися мирні переговори щодо Сирії, як Росія позиціонувала себе переконаною союзницею президента Башара Асада. Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров озвучив позицію Росії, оскарживши думку Америки, що Асада не слід включати до можливого перехідного уряду. Лавров заявив, що конференція повинна “утримуватися від спроб вирішити наперед остаточні домовленості”, – це явний натяк на непохитну підтримку Росією Асада.
П’ять днів тому, продовжує автор, до Москви для зустрічі з Путіним і Лавровим приїжджав міністр закордонних справ Ірану. У той час, як американські парламентарії висловлюють стурбованість послабленням санкцій проти Ірану, російський МЗС поширює заяву: “Розраховуємо на зміцнення позитивних тенденцій в усіх сферах російсько-іранського співробітництва”.
А в грудні, поглиблює список претензій Дуг Шоен, незважаючи на те, що на прес-конференції Путін назвав стеження АНБ необхідною для боротьби з тероризмом і зовні висловив підтримку Обамі, він надав притулок Сноудену.
У всіх цих трьох випадках Росія переграла і перехитрила США – і, схоже, адміністрація Обами не бачить цього, пише автор. Хоча ці ситуації, безсумнівно, різняться, всі вони пов’язані однією ниткою, – мова йде про Путіна.
Ніколи не пізно “зайняти рішучу позицію щодо наших ворогів і сказати раз і назавжди Путіну: ми знаємо, що це він підтримує ці режими, і ми не маємо наміру більше терпіти”, йдеться в статті. “Я, звичайно, за співпрацю, але не за рахунок принципів і світової репутації Америки”, – підсумовує Шоен.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас