У Лівані згоріла християнська бібліотека: знищено більш ніж 50 тис. книг і рукописів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лівані згоріла християнська бібліотека: знищено більш ніж 50 тис. книг і рукописів

Світ
430
У м. Тріполі (Ліван) згоріла християнська бібліотека “Аль-Саех”. Знищено дві третини унікального фонду 80 тис. книг і рукописів, повідомив напередодні телеканал Russia Today.
Як повідомляється, кілька днів тому в одній з бібліотечних книг було виявлено ​​рукопис, «що ображає іслам і пророка Мухаммеда». Місцеві мусульманські лідери оголосили про рішення влаштувати акцію протесту перед будівлею бібліотеки, проте відмовилися від свого наміру після переговорів з власником бібліотеки, православним священиком Ібрагімом Сіруджем.
Але джерело з ліванських сил безпеки припускає, що напад на бібліотеку не мав відношення до знайденого рукопису, а буа пов’язаний з тим, що Сірудж розмістив в інтернеті дослідження, що ображає мусульманську віру.
Напруженість між конфесіями в Лівані зростає в міру розвитку конфлікту в сусідній Сирії. До останнього часу жертвами атак з боку ісламістів ставали в основному християни. У грудні 2013 року сталася серія нападів на громади алавітів в ліванському Тріполі, під час яких 8 осіб були викрадені з громадського транспорту, після чого бойовики прострелили їм ноги. До секти алавітів, езотеричного відгалужування шиїтського ісламу, належить президент Сирії Башар Асад.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас