Створено пристрій, що не дає заснути за кермом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено пристрій, що не дає заснути за кермом

Технології&Авто
2691
Засипання в невідповідний момент, в кращому випадку, може змусити людину відчувати себе ніяково, а в гіршому – виявитися небезпечним для здоров’я або навіть коштувати йому життя, повідомляє FedPost.
На сьогодні група студентів придумала пристрій, який відстежує пильність людини протягом довгого часу і “підштовхує” його, коли він готовий заснути. Пристрій, зі слів авторів, може допомогти зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод, якщо його будуть носити водії.
Гаджет називається “Віго”, і, як стверджують його творці, є першим портативним пристроєм, який відслідковує пильність і сигналізує, коли водій близький до того, щоб заснути. Крім того, пристрій здатний давати рекомендації про те, коли слід зробити перерву. Персональний пристрій відстежує закономірності в морганні і рухах тіла, щоб попередити власника гаджета в режимі реального часу про те, коли він починає засинати.
Творці пристрою вважають, що він може бути використаний для підтримки людей під час довгих робочих зустрічей, і, що більш важливо, на дорозі. Майже 20% аварій на головних дорогах у Великобританії пов’язані зі сном, 40% з яких пов’язані з комерційними автомобілями, відповідно до статистики дорожньої поліції.
“Ідея проста. Хоча ваш мозок може обдурити вас і змусити думати, що ви досить бадьорі, щоб продовжувати займатися повсякденною діяльністю, організм не може приховати втому, – говорить творець Віго з Університету Пенсільванії. – Обладнаний інфрачервоним сенсором, акселерометром і розумним алгоритмом, Віго знає, що ви починаєте засинати, перш ніж зробите це”.
У середньому, на те, щоб моргнути, потрібно 1/5 секунди, але настільки незначний проміжок часу може багато розповісти пристрою про стан власника. Віго розглядає 20 параметрів у моргання і спостерігає, як змінюються змінні. Ці дані, в поєднанні з інформацією про діяльність людини і рухами його голови, дозволяють пристрою виміряти його активність, і зрозуміти, коли він близький до того, щоб заснути. Людина може бути попереджена за допомогою вібрації, світлового сигналу або заздалегідь обраної пісні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас