Екс-голова спецслужб Хорватії заарештований на вимогу ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова спецслужб Хорватії заарештований на вимогу ФРН

Кримінал
527
У Загребі вранці 2 січня був заарештований фактично засновник спецслужб незалежної Хорватії Йосип Перкович. За рішенням суду, найближчі 8 днів він перебуватиме під арештом. Протягом цього часу має бути вирішено питання щодо видачі Перковича владі ФРН, повідомляє телебачення Хорватії.
Адвокат Перковича Анте Нобіло вже заявив, що подасть скаргу на арешт свого підопічного. Він зазначив при цьому, що екс-голова спецслужб страждає на деякі хронічні захворювання, які суд повинен враховувати під час винесення рішення про арешт і екстрадицію.
Нобіло також зазначив, що злочин, у якому звинувачують Перковича, був занадто давно, а тому тут можна говорити про закінчення терміну давності.
Перкович підозрюється владою ФРН у вбивстві хорватського дисидента Степана Джурековіча в 1983 р. Оскільки злочин стався в німецькому місті Вольфратсхаузен, в Берліні вважають, що судити Перковича необхідно в Німеччині.
Конституція Хорватії забороняє екстрадувати громадян країни до інших країн, проте закони ЄС, до якого країна вступить 1 січня, змушують всі держави союзу видавати людей, якщо на цьому наполягають інші країни-члени ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас