В Україні набув чинності закон про зміни до Податкового кодексу з "поправкою Кличка" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набув чинності закон про зміни до Податкового кодексу з "поправкою Кличка"

Казна та Політика
3709
В Україні 1 січня 2014 р. набув чинності закон № 657 -VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та вдосконалення деяких положень”.
Разом з тим пункти 5 підпунктів 1 і 3 розділу 1 XX , вступили в силу 13 листопада 2013 р.
Нагадаємо, як заявляв народний депутат від фракції “УДАР” Віктор Чумак, цей закон окрім іншого вносить поправку до Податкового кодексу про заборону балотуватися в Президенти тим, хто має дозвіл на проживання в інших країнах.
“У Податковому кодексі з’явилася штучно притягнута норма, що передбачає, що особа, яка має вид на проживання в іншій державі, вважається такою, що не проживає постійно на території України… Ця поправка тепер може бути використана владою як формальний привід для неможливості участі Віталія Кличка в президентських виборах”, – заявив Чумак.
У свою чергу, як зазначив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник, підписання Президентом цього закону є цілком логічним кроком, оскільки, незважаючи на заплутані взаємні звинувачення між депутатськими фракціями “Батьківщина” та “УДАР”, жодна з них не вжила заходів для реального вирішення даного конфлікту і не зверталася до глави держави з проханням ветувати закон.
Нагадаємо, в Україні 1 січня 2014 р. набув чинності закон № 407-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення процедури з фінансових векселями)” і закон № 443-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків”, який передбачає можливість подання заяви про добровільну реєстрацію платника податку на додану вартість або обрання спрощеної системи оподаткування державному реєстратору як додатку до реєстраційної картки, яка подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи – підприємця.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас