Названі автомобілі, що звільнені від сплати утильзбору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі автомобілі, що звільнені від сплати утильзбору

Казна та Політика
4408
Про те, що від сплати утилізаційного збору звільнені антикварні, раритетні та інші історичні автомобілі, ми знали і до сьогоднішнього дня. Але як класифікувати ці авто, мало хто розумів. Сьогодні Кабмін оприлюднив постанову № 935 від 18 грудня 2013 року. Документ затверджує перелік авто, що відносяться до предметів старовини.
З опублікованих раніше документів випливає, що автомобілі, випущені більше 30 років тому і водночас не призначені для комерційного використання звільняються від сплати утилізаційного збору. Ці машини повинні бути предметом старовини або колекціонування. Антикварні авто і, відповідно ті, хто ними керує або продає, можуть не сплачувати екоподаток, передають АвтоНовини.
Старі машини, за постановою Кабміну, можна розділити на кілька видів. Розрізняють оригінальні, автентичні, відновлені і перебудовані авто. Опис кожного з видів дуже розпливчастий. Крім «видів», Кабмін затвердив категорії автомобілів (буквами від «А» до «Е») і класифікував старі авто за часом випуску (буквами від «А» до «G»). Лише класифікацію за датою народження можна назвати досить точною, решта обмежень умовні.
Нагадаємо, Кабмін готує законопроекти і постанови, що стосуються всіх інших старих автомобілів. За попередніми даними, автомобілі старші 10-15, але молодші 30 років потраплять під програму добровільно-примусового обміну на гроші або право отримання знижки на вітчизняний автомобіль роздрібною ціною до 10 000 євро. На сьогодні публічних законопроектів про те, як будуть забирати старі машини у населення, немає. Але перші «дзвіночки» у вигляді уточненої класифікації дійсно антикварних авто, вже дзвонять.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас