Акції Twitter подорожчали на 182% після виходу компанії на IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Twitter подорожчали на 182% після виходу компанії на IPO

Фондовий ринок
265
Вартість акцій Twitter підвищилася на 76% в цьому місяці і на 182% з моменту виходу компанії на IPO на початку листопада. Зараз її акції на Нью-Йоркській біржі коштують $73,31. Спочатку ціна акцій сервісу коротких повідомлень в рамках IPO становила $26, але перевищила $45 вже в перший день торгів. Це демонструє, що керівництво Twitter обрало консервативну стратегію при первинному розміщенні, відзначають аналітики.
Twitter, через який люди швидко обмінюються інформацією і спілкуються на найрізноманітніші теми, не робив ніяких великих оголошень після виходу на IPO, які могли б підігріти інтерес до сервісу. Причиною підвищення вартості акцій компанії стали насамперед зміни в його продуктах, такі як оновлення мобільного додатку і поява фотографій і відео в стрічці новин, вважають експерти.
Останні нововведення підвищують перспективність мережі мікроблогів, в тому числі і за рахунок мобільної реклами.
Інвестори проявляють підвищений інтерес до акцій соцмережі всупереч думці ринкових аналітиків: 19 з 26 аналітиків Уолл-стріт, опитаних агентством Reuters, рекомендують “притримати” або “продавати” акції компанії.
“Схоже, оціночні показники не мають значення”, – відзначає аналітик міжнародної дослідницької компанії Wunderlich Securities Inc. Блейк Харпер, кажучи про залежність ціни акцій від таких параметрів, як прибуток (яким Twitter похвалитися не може) і доходи.
Такі відомі компанії, як Twitter, оточує якась містична аура, впізнаваність, яка і є причиною інтересу, зазначає Харпер.
“Якщо достатньо людей вірять, що компанія – це чудова технологічна платформа майбутнього, вони будуть купувати її акції”, – констатував він.
Брокери називають причиною вибуху популярності акцій Twitter інтерес індивідуальних та інституційних інвесторів, таких як хедж-фонди та пайові інвестиційні фонди.
На зміну ціни компанії вплинули покупки акцій професіоналами в кінці року, вважає директор з продажу та торгівлі брокерської компанії Lek Securities Френк Девіс. “Twitter зараз відоме ім’я, і він такий успішний, що коли установи переглядають свої портфоліо з підсумками року, вони хочуть продемонструвати інвесторам, що взяли в цьому участь”, – переконаний він.
Twitter – не єдина соціальна мережа, чиї акції користуються успіхом. Акції Facebook подорожчали на 4,7% після того, як компанія увійшла до рейтингу Standard & Poor’s минулої п’ятниці. Найбільша у світі соціальна мережа додала 23% цього місяця і 117% цього року.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас