У Китаї чиновників позбавили "перекурів" під час роботи і на людях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї чиновників позбавили "перекурів" під час роботи і на людях

Світ
357
У Китаї чиновникам заборонили курити в громадських місцях, щоб не подавати поганий приклад співгромадянам і не псувати імідж правлячої партії. Про це йдеться у спеціальній директиві Канцелярії Центрального комітету Комуністичної партії Китаю і Канцелярії Держради КНР.
За документом, державним службовцям наказано встати на чолі розгорнутої в країні антитютюнової кампанії. Ним, зокрема, забороняється курити на територіях шкіл, лікарень, спортивних і культурних об’єктів, у громадському транспорті та інших місцях громадського користування, а також купувати сигарети за казенний рахунок і курити чи пропонувати сигарети іншим під час виконання службових обов’язків, передає місцеве агентство Xinhua.
“Куріння в громадських місцях залишається відносно універсальним явищем. Поведінка деяких посадових осіб, які курили в громадських місцях, не тільки поставила під загрозу здоров’я населення і навколишнє середовище, але і зробило негативний вплив на загальний вигляд діячів КПК і уряду”, – йдеться в директиві.
У документі вказується, що в державних установах будуть вводити заборону на продаж і рекламу тютюнових виробів. А повідомлення про заборону на куріння будуть представлені в конференц-залах, прийомних, проходах, їдальнях і кімнатах відпочинку.
Xinhua нагадує, що Китай є найбільшим виробником і покупцем сигарет у світі. Кількість курців перевищує 300 мільйонів, ще щонайменше 740 мільйонів осіб відносяться до числа пасивних курців.
Нікотинова залежність в Китаї почала набувати лякаючі масштаби ще два роки тому. Тоді експерти встановили, що до 2030 року в країні від хвороб, викликаних курінням, щороку помиратимуть не менш ніж 3,5 мільйонів людей.
Вважається, що збільшення смертності пов’язане з неефективною держкампанією по боротьбі зі шкідливою звичкою, а також традицією “ділитися сигаретами з оточуючими”, навіть не людьми, що не курять. Сенс – таким чином привернути до себе співрозмовника.
Деякі заходи по боротьбі з курінням були вжиті в Китаї в 2003 році, коли країна приєдналася до конвенції Всесвітньої організації охорони здоров’я. Крім того, перед Олімпіадою 2008 року в КНР заборонили курити в ресторанах, розважальних центрах, таксі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас