Український бізнесмен зберіг місце в десятці мільярдерів Варшавської біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнесмен зберіг місце в десятці мільярдерів Варшавської біржі

Особисті фінанси
2406
Власник одного з найбільших в Україні агрохолдингів Kernel Андрій Веревський зберіг місце в десятці мільярдерів Варшавської фондової біржі, незважаючи на падіння котирувань його компанії в поточному році майже вдвічі.
За рейтингом польського видання Puls Biznesu, 39-річний Веревський посів десяте місце з активами на польському фондовому ринку в 1,16 млрд злотих, або майже 390 млн дол за поточним курсом (1 дол = 3 злотих).
У торішньому рейтингу підприємець посів сьоме місце при оцінці його активів в 2,08 млрд злотих, що на 4% більше, ніж у 2011 році.
Kernel, яка є найбільшою компанією з України на Варшавській біржі і входить до переліку «блакитних фішок», на останньому закритті ВФБ коштував трохи більше 1 млрд дол, що на більш ніж 40% нижче показників кінця 2012 року.
Веревський контролює 38,7% акцій компанії Kernel, яка дебютувала на Варшавській біржі восени 2007 року. Минулого тижня акції компанії досягли свого найнижчого значення з літа 2009 року на рівні близько 36 злотих за штуку, що на 46% менше ціни останнього дня торгів минулого року.
До трійки найбагатших підприємців, які володіють активами на польському фондовому ринку, увійшли два польських бізнесмена, що працюють також в Україні: перше місце посів Міхал Соловов з активами майже в 7 млрд злотих, а друге – Лешек Чарнецький з 5,6 млрд злотих.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас