Майбутнім президентом США американці бачать Гілларі Клінтон і губернатора Кріса Крісті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутнім президентом США американці бачать Гілларі Клінтон і губернатора Кріса Крісті

Світ
901
Лідерство серед потенційних кандидатів у президенти США утримують колишня перша леді і держсекретар Хілларі Клінтон і губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, свідчить опитування CNN і компанії ORC.
Поки що ані Клінтон, ані Крісті, не заявили про намір балотуватися в президенти в листопаді 2016 року. Проте, Клінтон випереджає за популярністю всіх кандидатів від Демократичної та республіканської партій, крім Крісті.
За опитуванням 950 зареєстрованих виборців у США, в парі Крісті-Клінтон губернатор-республіканець може набрати 48% голосів, а колишня держсекретар-демократ 46%. Крісті лідирує серед безпартійних виборців і серед чоловіків, а Клінтон значно випереджає Крісті серед виборців-жінок. Опитування проводилося 16-19 грудня, його статистична похибка складає 3 відсоткових пункти.
Соціологи, що проводили опитування, попередили, що за три роки до виборів передбачити ім’я майбутнього президента США неможливо, і опитування відображає тільки нинішні симпатії виборців. Клінтон лідирувала в перевагах громадської думки задовго до президентських виборів 2008 року. Однак вона програла номінацію демократів майбутньому президентові Бараку Обамі, який почав свою кампанію в ролі “темної конячки” і за три роки до виборів ще тільки починав серйозну політичну кар’єру, коли був обраний сенатором США.
Нагадаємо, в листопаді були оприлюднені дані дослідження NBC News. Вони показали, що якби зараз за президентське крісло боролися Кріс Крісті від Республіканської партії і Хілларі Клінтон від Демократичної, то перемога в даному штаті дісталася б колишньому держсекретарю (50% у Клінтон порівняно з 43% у Крісті).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас