Ринок злиттів і поглинань в 2013 році збільшився в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок злиттів і поглинань в 2013 році збільшився в два рази

Фондовий ринок
229
Ринок злиттів і поглинань (M&A) в 2013 році збільшився в два рази порівняно з минулим роком за рахунок двох угод.
Як повідомляє оператор ринку компанія “МТ-Інвест”, кількість укладених угод у цьому році складе 160 штук, що не набагато більше порівняно з 2012-м, але в грошовому вираженні збільшення становитиме більше 100%, оскільки сума угод може досягти близько $8 млрд.
“На початку року прогнозувалося, що обсяг ринку становитиме $4-5 млрд. Але несподіванкою стала продаж Inter Media Group структурам Group DF і перепродаж “Укртелекому” структурам СКМ”, – наголошується в повідомленні. Компанія зазначає, що ціна “Інтера” склала більш ніж $2 млрд, а “Укртелекому” – $1,3 млрд.
У 2014 році обсяг ринку може залишитися на такому ж високому рівні за рахунок продажу західними банками своїх “дочок” в Україні, активного поглинання агрохолдингами нових компаній і масової приватизації держактивів. При цьому “МТ-Інвест” зазначає, що найбільша перспектива наступного року буде у фармацевтичних і високотехнологічних компаній.
Нагадаємо, аудиторська компанія Ernst&Young заявляла, що найближчим часом вихід іноземного капіталу з українського бізнесу буде трендом на вітчизняному ринку злиттів і поглинань.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас