Ставки за іпотечними кредитами знизилися до річного мінімуму, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за іпотечними кредитами знизилися до річного мінімуму, - експерт

360
«Індекс КредитМаркет іпотечний» станом на 14 листопада знизився до 23,10 % проти 23,14 %, відзначених на початку жовтня (ефективна ставка за кредитами на придбання житла, в гривні, річних). За поточний рік це мінімальний показник. Таку інформацію озвучив директор з продажу ТМ «КредитМаркет» (Фінансова Компанія «Центр Фінансових Рішень») Денис Раковський.
«Індекс КредитМаркет іпотечний» знизився до 23,10 % у результаті зміни умов кредитування шістьма банками, що входять в індексний кошик. Укрсоцбанк, ПіреусБанк, ВТБ Банк і Банк Кіпру знизили номінальні ставки по кредитах на купівлю нерухомості на вторинному ринку. CreditAgricole дещо збільшив номінальну ставку по таких позиках. Правекс-Банк ввів разову комісію за видачу кредиту. Слід зазначити, що нинішній показник є найнижчим з жовтня 2011 року, коли «Індекс КредитМаркет іпотечний» складав 20,37 %», – уточнив експерт.
Згідно статистики компанії, з серпня 2012 року і до середини липня 2013 середня ефективна ставка за іпотечними кредитами стабільно перевищувала 25 % річних і досягла максимального значення 28,48 % в кінці лютого 2013 року. Протягом наступних 9 місяців (з березня по листопад) відзначено поступове зниження ефективних ставок по іпотеці.
Нагадуємо, що index.kreditmarket.ua – якісне джерело оперативної інформації про ставки за кредитами для фізичних осіб та аналітики кредитного ринку.
Український індекс кредитних ставок для фізосіб «Індекс КредитМаркет» (скор. Індекс КредитМаркет) – індикатор, що відображає середню ефективну ставку по п’яти видах кредитів для фізичних осіб: «Індекс КредитМаркет іпотечний», «Індекс КредитМаркет автомобільний», «Індекс КредитМаркет готівковий», «Індекс КредитМаркет споживчий» , «Індекс КредитМаркет картковий». Індекс розраховується з 1 липня 2011 р. Для розрахунку індексів приймається ефективна ставка, розрахована згідно з методикою НБУ. З 1 січня 2013 актуалізований список банків, що беруть участь у вимірюваннях. Індекс визначається як медіана показників ефективної ставки по даному виду кредитів у спеціально відібраній групі фінансових установ. Детальніше про методику розрахунку, а також – про поточні значення інших Індексів можна дізнатися на сайті http://Index.KreditMarket.ua.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас