Сьогодні зафіксована найбільша інвестиція в Bitcoin за всю історію - $25 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні зафіксована найбільша інвестиція в Bitcoin за всю історію - $25 млн

Валюта
5667
Булькаюча bitcoin залишається привабливим об’єктом для інвестицій. Сьогодні венчурний фонд Andreessen Horowitz вклався в систему гаманців кріптовалюти під назвою Coinbase. Спільно з іншими інвесторами фонд збагатив її на $25 млн.
Bitcoin іще не оговталася від “китайського удару”, коли влада КНР заборонила фінансовим компаніям країни проводити операції в кріптовалюті. Одна біт-монетка зараз коштує близько $860 проти більш ніж $1 тис. в листопаді, але інвесторів це не зупиняє.
Andreessen Horowitz, Union Square Ventures і Ribbit Capital із задоволенням прийняли участь в черговому раунді фінансуванні Coinbase. Кілька менеджерів фонду тепер увійдуть до ради директорів компанії. $25 млн, які були вкладені в Coinbase, що є найбільшою інвестиційною угодою в рамках підтримки кріптовалюти і доводять загальний обсяг фінансування системи електронних гаманців до $31 млн.
Ентузіазм венчурних капіталістів цілком зрозумілий. У Coinbase тримають свої кріптомонети вже 600 тис. осіб, і щодня база користувачів збільшується на фантастичні 10 тис.
Інтерес до bitcoin настільки великий, що навіть такі серйозні банки, як Bank of America, починають відкрито говорити про райдужні перспективи цієї валюти. Аналітики BofA відзначають, що, за їх оцінками, “максимальний рівень справедливої ​​вартості” bitcoin становить $1300 за максимальної капіталізації всієї валютної системи в $15 млрд. За оцінками видання Barron’s, при поточному рівні цін капіталізація bitcoin становить близько $12 млрд. Іншими словами, на думку експертів BofA, для росту у кріптовалюти ще є близько $500 в запасі.
А в кінцевому підсумку котирування віртуальних грошей, до яких в даний момент не застосовні терміни “інфляція” і “забезпечення”, визначаються одним лише попитом. У такій ситуації, якщо ви – венчурний фонд, логічно вкласти гроші в нарощування попиту, тобто у прискорення інформаційної експансії bitcoin. Саме цим і займається Andreessen Horowitz, який називає кріптовалюту “технологічним проривом”.
Передбачати, коли бульбашка лусне, поки що не береться ніхто. Однією лише Coinbase користуються 16 тис. підприємств, тобто у кріптовалюти є підтримка не тільки з боку спекулянтів, ентузіастів і ділків чорного ринку, але і з боку реально існуючих компаній, що вважають її перспективним носієм для проведення транзакцій.
Нагадаємо, що віртуальні гаманці bitcoin одного разу мало не перетворилися на реальні. Майк Кальдвелл почав випускати так звані casascius – монети, на яких був зазначений код, скориставшись яким, власник bitcoin міг отримати доступ до його цифрової версії. Однак Казначейство США заборонило розповсюдження таких монет.
При всіх своїх плюсах і мінусах, ймовірно, bitcoin, litecoin і так далі залишатимуться “річчю в собі”, платіжними засобами, які зможуть займати лише певні нішеві позиції. Однак окремі фактори, такі як, наприклад, захищеність коду, цілком можуть і, швидше за все, будуть використані владою при валютних нововведення в майбутньому.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас